Näin Keikkatori toimii

Keikkatori.fi on tarkoitettu sekä kotitalouksille että yrityksille Varsinais-Suomen alueella. Alla olevia linkkejä napsauttamalla voit hypätä ohjeessa suoraan haluamaasi kohtaan.


Kotitalouksille
  Palveluun rekisteröityminen
  Yritysten ja ammattilaisten selaaminen
  Tarjouspyynnön jättäminen
  Tarjouksen hyväksyminen ja työn arviointi
  Omien tietojen päivittäminen

Yrityksille
  Palveluun rekisteröityminen
  Yritystietojen lisääminen ja päivittäminen
  Tarjouspyyntöjen selaaminen ja tarjouksen jättäminen
  Tarjouksesi hyväksymisen jälkeen työn suorituksesta sopiminen


Kotitalouksille

Palveluun rekisteröityminen

Palveluun rekisteröityminen on helppoa. Tarvitset toimivan sähköpostiosoitteen, joka toimii samalla käyttäjätunnuksenasi. Kun olet syöttänyt sähköpostiosoitteesi, nimesi ja valinnut salasanasi, sinulle lähetetään vahvistuskoodi sähköpostiisi. 

Kirjaudu sähköpostitilillesi ja klikkaa aktivointilinkkiä vahvistaaksesi sähköpostiosoitteesi palvelussa. Kun olet tämän jälkeen täydentänyt osoitetietosi, voit ryhtyä käyttämään palvelua! Voit rekisteröityä palveluun täällä

Yritysten ja ammattilaisten selaaminen

Palvelun yrityksiin voit tutustua valitsemalla yläpalkin valikosta linkin Löydä tekijä. Voit selata yrityksiä palvelukategorioittain vasemman kategoriavalikon avulla tai voit etsiä yrityksiä hakutoiminnolla hakusanojen tai toimipaikan kunnan perusteella. 

Yrityksen nimeä klikkaamalla pääset tarkastalemaan yrityksen tarkempia tietoja: mm. kuvaus yrityksestä, yrityksen saamat arvostelut, yhteystiedot, sijainti kartalla ja yrityksen lisäämät kuvat.

Tajouspyynnön jättäminen

Voit jättää palveluun avoimen tarjouspyynnön, johon palvelussa mukana olevat yritykset voivat vastata. Jättääksesi tarjouspyynnön sinun tulee olla kirjautuneena sisään henkilökohtaisella käyttäjätunnuksellasi. Tarjouspyyntölomakkeelle pääset klikkaamalla vasemman yläreunan painiketta Pyydä tarjous.  

Tarjouspyynnön perustietoihin syötetään nimi, kategoria, budjetti ja lisätiedot suoritettavasta työstä tai palvelusta. Nimeksi kannattaa valita lyhyt ja ytimekäs työtä hyvin kuvaava nimi sillä nimi näkyy listauksissa tarjouspyyntöjen selaajille. 

Kun valitset sopivan kategorian yritykset löytävät tarjouspyyntösi helposti ja saat enemmän tarjouksia. Budjetti ei ole pakollinen tieto, mutta arvioimalla hintaodotuksesi saat parhaiten tarjouspyyntöäsi vastaavia tarjouksia. Kun arvioit budjettiraamit, yritykset voivat vastata parhaiten tarvettasi vastaavalla tarjouksella. Budjetin voit ilmoittaa vapaalla tekstillä: esim. 1000-1500€, alle 10000€ tai 200€/kk.

Lisätietoihin tulisi kertoa tarkempi kuvaus työtarpeesta. Voit kertoa esimerkiksi remonttitöissä rakenteiden mittatietoja tai puutarhatöissä pihan pinta-alan ja niin edelleen. Työ kannattaa kuvata mahdollisimman yksiselitteisesti ja tarkasti, niin löydät sopivimman tekijän varmimmin.

Työn suorituspaikkaan annetaan osoitetiedot, jossa työ suoritetaan. Annetun osoitteen perusteella tarjouspyyntösi näytetään kartalla.

Aikataulutietoihin kerrotaan milloin työn suoritus tulisi tapahtua ja mihin asti yritysten tarjouksia otetaan vastaan. Toimitusaikatauluksi voit ilmoittaa tarkan päivämäärän tai toiveen, milloin työn tulisi valmistua. Esim. 30.9.2012 tai joulukuussa 2012. Jos taas etsit ruohon leikkaajaa kesälle, voit ilmoittaa aikatauluksi vaikkapa "kesäkuun alusta koulujen alkuun".
Tarjouksen määräajaksi valitaan kalenterista päivämäärä, mihin saakka tarjouspyyntö on voimassa. Valittuun päivämäärään asti yritykset voivat jättää tarjouksia tarjouspyyntöösi. Voit kuitenkin halutessasi sulkea tarjouspyyntösi tai valita työn suorittajan tätäkin päivämäärää aikaisemmin.

Liitetiedostot kohdassa voit lisätä tarjouspyyntöösi esim. tarkentavia dokumentteja. Liitteet voivat olla esim. pohjapiirrustuksia remontoitavasta rakennuksesta tai valokuvia leikattavasta pihanurmesta.

Klikkaa lopuksi tallenna. Tämän jälkeen näet miltä tarjouspyyntösi näyttää töiden selaajille. Voit vielä palata muokkaamaan tarjouspyyntöä muokkaa-painikkeesta tai julkaise tarjouspyyntö -painikkeesta julkaista tarjouspyyntösi näkyvillä palveluun. 

Voit aina myöhemmin piilottaa tarjouspyyntösi tai muokata tarjouspyyntösi tietoja. Jättämäsi tarjouspyynnöt löydät valitsemalla yläreunan linkin Tarjouspyynnöt.

Tarjouksen hyväksyminen ja työn arviointi

Saat automaattisesti ilmoituksen sähköpostiisi, kun yritys jättää vastauksen tarjouspyyntöösi. Pääset selaamaan tarjouksia valitsemalla yläreunan linkin Tarjouspyynnöt ja listalta tarjouspyynnön, jonka tarjouksia haluat selata. Näet kaikki saamasi tarjoukset valitsemalla tarjouspyynnön sivulla Tarjoukset-välilehden. Tarjousta klikkaamalla voit tarkastella sen tarkempia tietoja omassa ikkunassa. Jos päätät hyväksyä tarjouksen, klikkaa Hyväksy-painiketta. 

Kun hyväksyt tarjouksen yritykselle lähetetään automaattisesti ilmoitus hyväksymisestä. Voit olla suoraan yhteydessä yritykseen työnsuoritukseen liittyen. Tarjouksen hyväksyminen ei ole sitovaa ja voit sopia työn suorittamisesta erikseen yrityksen kanssa kokonaan palvelun ulkopuolella. Sopimuspohjia löydät palvelumme tiedostopankista.

Kun työ on suoritettu, voit tarjouspyyntösi tiedoissa arvioida työn tähdillä 1-5 ja kirjoittamalla sanallisen kommentin arvostelun yhteyteen. Arvostelut jäävät näkyville hyväksymäsi tarjouksen tehneen yrityksen tietoihin.

Omien tietojen päivittäminen

Tietojasi voit päivittää kirjautumalla ensin palveluun ja valitsemalla sivun ylälaidasta linkin Käyttäjätili. Omista osioista voit päivittää käyttäjätietosi, vaihtaa salasanan ja osoitetietosi. 


Yrityksille

Palveluun rekisteröityminen

Palveluun rekisteröityminen on helppoa. Tarvitset toimivan sähköpostiosoitteen, joka toimii samalla käyttäjätunnuksenasi. Kun olet syöttänyt sähköpostiosoitteesi, nimesi ja valinnut salasanasi, sinulle lähetetään vahvistuskoodi sähköpostiisi. 

Kirjaudu sähköpostitilillesi ja klikkaa aktivointilinkkiä vahvistaaksesi sähköpostiosoitteesi palvelussa. Kun olet tämän jälkeen täydentänyt yrityksesi perustiedot, voit ryhtyä täydentämään oman yrityssivusi tietoja! 

Huom! Ennen kuin voit käyttää kaikkia palvelun toimintoja ylläpitomme tarkistaa yrityksesi tiedot: antamasi Y-tunnuksen tulee olla  ennakkoperintärekisterissä ja yritykselläsi edellytetään olevan toimintaa Varsinais-Suomen alueella. Kun tietosi on tarkistettu, ylläpito aktivoi tunnuksesi, josta saat ilmoituksen sähköpostiisi. Tämän jälkeen yrityksesi tiedot näkyvät julkisesti sivuilla ja voit vastata kotitalouksien jättämiin tarjouspyyntöihin.

Voit rekisteröityä palveluun täällä.  

Yrityssivun tietojen muokkaaminen

Voit muokata yrityksesi tietoja sisään kirjautuneena valitsemalla yläreunasta linkin Yrityssivu.

Vasemman reunan ylemmässä laatikossa voit päivittää yrityksesi logon ja verkkolinkit yrityksesi kotisivuille ja mm. sosiaalisen median sivustoille. Alemmassa laatikossa voit päivittää Y-tunnuksesi ja kategoriat, joihin yrityksesi tarjoaa palveluita. Alimmassa laatikossa voit lisätä yritykseesi liittyviä kuvia kuvateksteineen. Kuvat voivat olla esimerkiksi toimitiloistasi tai esimerkkejä työnäyttyeistäsi.

Oikean puolen laatikoissa voit kertoa yrityksesi toiminnasta muokkaamalla yrityksen kuvausta, päivittää yrityksesi käyntiosoitteen ja lisäämällä yhteyshenkilöitä yhteydenottoja varten. 

Tarjouspyyntöjen selaaminen ja tarjouksen jättäminen

Näet uusimmat kotitalouksien jättämät tarjouspyynnöt valitsemalla yläpalkin valikosta linkin Selaa töitä. Voit selata tarjouspyyntöjä kategorioittain vasemman kategoriavalikon avulla tai voit etsiä tarjouspyyntöjä hakutoiminnolla hakusanojen tai työn suorituspaikan kunnan perusteella. 

Tarjouspyynnön nimeä klikkaamalla pääset tarkastalemaan tarkempia tietoja: mm. lisätiedot, budjetti, toimitusaikataulu, työn suorituspaikka kartalla ja mahdolliset liitetiedostot. 

Voit jättää vastauksen tarjouspyyntöön suoraan tarjouspyynnön tietojen alla näkyvällä lomakkeella. Kerro tarjouksessasi oma hinta-arvio ja valitse kalenterista kauanko tarjouksesi on voimassa. Lisätiedot kenttään kannattaa kertoa tarkempia tietoja esim. siitä, miten yrityksesi suorittaisi työn. Voit myös esittää tarkentavia kysymyksiä, jotka näkyvät tarjouspyynnön jättäjälle, mutta eivät jää julkisesti näkyviin. Tarjouspyynnön jättäjä voi vastata kysymyksiin muokkaamalla omaa tarjouspyyntöään.

Voit aina myöhemmin piilottaa tarjouksesi tai muokata  tarjouksesi tietoja. Jättämäsi tarjoukset löydät valitsemalla yläreunan linkin Tarjoukset. Tarjouksen jättäminen ei ole sitovaa ja voit sopia työn suorittamisesta erikseen tilaajan kanssa kokonaan palvelun ulkopuolella.

Tarjouksesi hyväksymisen jälkeen työn suorituksesta sopiminen

Kun kotitalous hyväksyy jättämäsi tarjouksen saat ilmoituksen automaattsesti sähköpostiisi. Tarjouspyynnön jättäjä on yrityksesi yhteyshenkilöihin yhteydessä ja voit sopia tarkemmin työn toimittamisen yksityiskohdista. Sopimuspohjia löydät palvelumme tiedostopankista.

Kun työ on suoritettu, työn tilaaja arvioida suorituksen tähdillä 1-5 ja kirjoittamalla sanallisen kommentin arvostelun yhteyteen. Arvostelut jäävät näkyville yrityssivuillesi. Yritykset listataan oletuksena parhaiden arvostelujen mukaan, joten tilaajan arvion pyytäminen kannattaa!